Kommende møder

MØDET DEN 29-4-20 ER AFLYST


Kære medlem af Selskab for Addiktiv Psykiatri
 
Hermed invitation til et aftenmøde onsdag den 29. april 2020 kl 16.30 i København.
 
Mødet omhandler tarmens mikrobiota, som synes at spille en væsentlig rolle for vores helbred – herunder den mentale tilstand. Emnet bliver dækket af Mani Arumugam fra Indien, som i en årrække har været ansat på amerikanske og europæiske universiteter, og som aktuelt leder Novo Nordisk Fondens forskningsgruppe om tarmens Mikrobiom. Mikrobiom er en betegnelse for den samlede mængde mikroorganismer i et område, primært bakterier, men også vira, parasitter og svampe.
 
Viden om mikrobiota er et helt nyt område indenfor sundhedsvidenskab, som synes at have vidtrækkende implikationer. Vores habituelle tarm-bakterier beskytter mod invasion  af patogene bakterier, som igen kan starte en immun-kaskade reaktion, med autoimmune sygdomme til følge. Denne tarmflora skal fodres med gunstige fødeemner – såkaldte probiota, for at være et velfungerende værn mod patogene bakterier.
 
Det er et ”must” for os der vil vide mere om komplicerede somatiske og psykiske sygdomsmekanismer.
 
Så mød op den 29.4 2020 i Lundbecks lokaler på Ottiliavej 9, 2500 Valby.
 
Vedhæftet finder du invitation og program til mødet.


Tilmelding er nødvendig og foretages via selskabets hjemmeside www.addiktivpsykiatri.dk eller via email til tilmelding@addiktivpsykiatri.dk.